Ingrediënten voor 4 personen

600g kipfilet

600g aardappelen

2 rode paprika’s

500 g champignons

200 ml lightroom (max. 5-8 %vet)

20tal kerstomaatjes

Halve komkommer

Klein zakje rucola

Sap van halve citroen

Peper en zout

Komijn, koriander, paprikapoeder

2 el olie

  

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Snijd de kipfilets in reepjes. Halveer de paprika’s, verwijder het steeltje, de pitten en de zaadlijsten. Blancheer de paprika’s een 5tal minuten in water. Laat ze uitlekken en snijd in blokjes.

Laat de olie smelten en roerbak het kippenvlees en de champignons een 10tal minuten en kruid met paprikapoeder. Roer de room en ook de blokjes paprika door dit mengsel. Laat de saus al roerend een 5tal minuten koken.

Neem de pan van het fornuis en breng het gerecht op smaak met peper, zout, komijn en citroensap en bestrooi met een beetje koriander.

Serveer met een gekookte aardappel en een fris slaatje (rucola, kerstomaatjes gehalveerd en stukjes komkommer).

 

Voedingswaarde per persoon: 464 kcal -16 g V -42 g EW