Ingrediënten voor 4 personen

800 gr aardappelen

2 broccoli’s

250 g gemengd gehakt

250 g americain

1 ui

1 teentje look

2 el vloeibare bakmargarine

peper en zout

een scheutje magere of halfvolle melk

een snufje nootmuskaat

een handje geraspte (light) kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C op grill/hetelucht. Schil de aardappelen en halveer ze. Breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en breng ook aan de kook in een aparte pan. Snipper ondertussen de ui en look fijn. Verhit de margarine in een antikleefpan en bak het gehakt samen met de americain, look en ui. Roerbak alles goed door elkaar. Doe het gehakt op de bodem van een ovenschaal. Leg daar bovenop de gekookte broccoliroosjes. Maak puree van de aardappelen door ze te pureren met een scheutje melk, peper, zout en een snufje nootmuskaat. Schep daarna de puree over het gehakt en de broccoli zodat je een laagjesovenschotel creëert. Werk af met de geraspte kaas en plaats nog een 10-tal minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas en goudbruin kleurtje krijgt.

Smakelijk!

Tip: je kan eender welke groenten gebruiken voor deze ovenschotel, goed om restjes uit de frigo op te gebruiken. Je kan de groenten ook mee pureren om de kids meer groenten te doen eten zonder dat het teveel opvalt (kies bijvoorbeeld voor bloemkool om witte puree te behouden).