Paprikasoep

Ingrediënten voor 4 personen
1 grote rode paprika (rauw)
1 grote groene paprika (rauw)
1 grote ui
100 g champignons
4 eetlepels tomatenpuree (60 g)
1 liter groentebouillon (vetarm)
 (2 bouillonblokjes oplossen in 1 liter water)
1 Teentje knoflook
Peper (en zout)
4 takjes peterselie

Bereidingswijze

Spoel de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika’s in kleine stukjes. Smoor de paprika samen met de gesnipperde ui en de gewassen champignons in eigen vocht. Toer de tomatenpuree eronder. Giet de bouillon onder voordurend roeren bij de groenten. Breng de soep aan de kook. Pers het teentje knoflook uit en voeg het bij de soep. Mix de soep. Breng de soep op smaak met peper (en zout). Versier met fijngehakte peterselie voor het opdienen.

 

Voedingswaarde per portie:

35 kcal
2.1 g eiwitten
0 g vetten
6.4 g koolhydraten