INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 300g kalkoenfilet
  • 1 grote ui
  • 300g wortelen
  • 1 courgette
  • 1 handvol grof gehakte bladpeterselie
  • 1 eetlepel ras-el-hanout (kruidenmix)
  • 400g tomatenblokjes in blik
  • 250g couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui, snij in ringen.
  • Snij de kalkoen in reepjes.
  • Schil de wortelen en snij in blokjes.
  • Snij de courgette in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en stoof de uiringen glazig, voeg de kalkoen toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg er dan de wortel en courgette  bij en bak nog 2 minuten verder.
  • Kruid met de ras-el-hanout en voeg de tomatenblokjes toe.
  • Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 5 minuten garen.
  • Roer de couscous los met een vork en meng er de peterselie door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer bij de tajine.

VOEDINGSWAARDE PER PORTIE

  • 454 Kcal
  • 28 g eiwitten
  • 10 g vetten
  • 58,5 g koolhydraten