Ingrediënten voor 4 personen

300g kalkoenfilet
1 grote ui
300g wortelen
1 courgette
1 handvol grof gehakte bladpeterselie
1 eetlepel ras-el-hanout (kruidenmix)
400g tomatenblokjes in blik
250g couscous
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de ui, snij in ringen. Snij de kalkoen in reepjes. Schil de wortelen en snij in blokjes. Snij de courgette in stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de uiringen glazig, voeg de kalkoen toe en bak 2 minuten mee. Voeg er dan de wortel en courgette bij en bak nog 2 minuten verder. Kruid met de ras-el-hanout en voeg de tomatenblokjes toe.
Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 5 minuten garen.
Roer de couscous los met een vork en meng er de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij de tajine. Snel en lekker!
Voedingswaarde per portie:

454 kcal
28g eiwitten
10g vetten
58.5g koolhydraten

Recept opgemaakt door Infraligne.