Ingrediënten voor 4 personen

400 g aardbeien

2 eieren

80 g mascarpone light

4 g zoetstof

1 kopje koffie

scheutje amaretto

6 boudoir koekjes

 Bereidingswijze

  • Reinig de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers samen met de mascarpone en de zoetstof luchtig.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Schep voorzichtig door de mascarponecrème en meng goed.
  • Meng de koffie met de likeur.
  • Breek de lange vingers en wentel de koekjes door de koffie.
  • Bedek de bodem van hoge glazen met koekjes, enkele aardbeien en een lepel mascarponeroom.
  • Herhaal tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
  • Eindig met een flinke laag mascarpone.
  • Zet de glaasjes ten minste 3 uur in de koelkast.
  • Werk af met een paar aardbeien bovenop het glaasje.

Voedingswaarde per persoon: 170 kcal