Ingrediënten voor 4 personen

2 eetlepels olijfolie

200g tofu

1 ui

2 teentje knoflook

200g volkoren rijst

21/2 eetlepel kerriepoeder

2 eetlepels tomatenpuree

1 blik tomatenblokjes (400gr)

1 blokje groentebouillon

400g diepvries of verse gemengde groenten bv. broccoli, champignons, boontjes, maïs, peultjes…

peper en zout

Bereidingswijze

Bak de tofu in een wokpan tot het gaar is en haal het er daarna uit, houd het warm onder aluminiumfolie. Snijd de ui in stukjes en doe deze samen met de fijngehakte knoflook en een klein beetje margarine in dezelfde wokpan. Kook de rijst. Doe er, wanneer de ui er glazig uitziet, de kerriepoeder en de tomatenpuree bij en laat even doorkoken. Meng het bouillonblokjes met 350ml water. Doe daarna de tomatenblokjes, de bouillon en de groenten in de pan. Kruid bij met zout en peper. Doe er, wanneer de groenten gaar zijn, de tofu bij.

Dien de curry op met de rijst.

Voedingswaarde per persoon

366 KCAL    50g KH   16g E    11g V