Dankzij Infraligne kan ik zeggen: ‘Het gaat er (nog) makkelijker vanaf dan dat het eraan komt’.

Al jaren voelde ik me niet fijn in mijn eigen lichaam, maar toch durfde ik de stap richting infraligne niet te zetten. Ik had namelijk het vooroordeel dat Infraligne echt iets voor ouderen was. Ik probeerde wel af te vallen op andere manieren; de sportschool, hardlopen, minder te eten, maaltijd- shakes en repen, etc. maar allemaal zonder enig resultaat. Misschien zelfs met ongewenst resultaat, na een week het meest perfecte meisje van de klas uit te hangen, zei de weegschaal toch dat mijn gewicht altijd maar hetzelfde bleef of zelfs omhoog ging als ik me eens een weekje niet voorbeeldig gedroeg.

Toen ik de stap richting infraligne had gezet voelde het direct als een warm welkom, iedereen was vriendelijk en behulpzaam. De weegschaal en het cm-lint zette me echt met beide benen op de grond! Dit was het moment, nu ging ik het doen!

Toen ik na het voedingsgesprek mijn eten klaar maakte, voelde ik me zielig, ik had al honger bij de gedachte dat ik daar op moest overleven. Terwijl ik uiteindelijk kan zeggen dat ik nooit honger heb gehad. Het lijkt misschien weinig, maar het is meer dan vullend genoeg.  Het eetgedeelte is ook allemaal prima vol te houden in een gezin, geen gekke eetgewoontes, geen dieet, maar een aanpassing van je eetgewoonte/leefstijl. Op deze eenvoudige manier, sporten bij Infraligne en een aanpassing van mijn eetgewoontes, vlogen de kilo’s en de cm’s er bij mij vanaf.

Binnen 5 maanden was ik 15 kilo kwijt en 100 cm.

Waar ik soms het idee had dat het misschien te snel ging en ik daardoor ook bang was dat het er misschien nog sneller weer aan kwam, kan ik nu zeggen dat het er echt niet meer aankomt. De ‘veranderde’ leefstijl is zo makkelijk vol te houden en zit inmiddels voor 100% in mijn systeem.

Daarnaast voelt het sporten elke keer weer als een klein feestje, sommige oefeningen zijn afzien, maar het geeft uiteindelijk een voldaan gevoel. Het is zeker niet een beetje liggen en de infrarood zorgt dan dat je afvalt, jij zult echt zelf de oefeningen moeten doen.

Oordeel zelf: zomer 2019 vs (na)zomer 2020.

Groetjes, Bente